Proteklog vikenda, 18. i 19.6., održao se prvi dio ovogodišnjeg turinra Petrovo. Taj dio turnira se odigrao u mješovitoj odbojci na pijesku, koja se igrala na igralištima u Sigetu, i u košarci 3x3 za mlađe kategorije, koja se igrala u dvorani Kušlanove. Nažalost vrijeme je tog vikenda bilo promjenjivo tako da su se košarkaši "sakrili" u dvoranu, dok su odbojkaši(ce) igrali vani i po suncu i po pljusku. Više o ova dva dijela turnia pročitajte u nastavku, a mi vas pozivamo na drugi dio turnira, u malom nogometu i košarci za seniore, koji će se održati 1. - 3.7. na Kušlanovoj.

Odbojka

Za vrijeme ovog promjenjivog vikenda odigrao se Turnir Petrovo - Sven Vuić 2016. u mješovitoj odbojci, i to onoj na pijesku. Prijavljeno je bilo 19 parova, no nažalost jedan par poštenih navijača je ostao zaglavljen na aerodromu u Francuskoj zbog nevremena. Na turniru je bilo svega, smijeha, zezancije, odlične pizze, vrhunske odbojke, a i one ne tako vrhunske, no i nestabilnog vremena. Dok je subota bila obasjana jarkim suncem, nedjelju su nažalost pogađali jaki pljuskovi. No, ništa nas nije zaustavljalo da se turnir održi do kraja. Pa je tako nakon više od 40 odigranih utakmica u turniru samo jedan par mogao pobijediti, a na taj tron su zasjeli Jurja Vlašić i Jegor Zhukouski. U uzbudljivom finalu pobijedili su Dinu Bečić i Svibora Doleneca s 2:1 u setovima. Od 3 čistokrvna para sv. Petra jedino su Martina Kovačević i Luka Hrgović ušli u borbu za postoje, ali ujedno i izborili ga. Također u utakmici s 3 seta svladali su par Petričević/Damjanić te tako uspješno obranili boje Pere i donijeli svojoj župi broncu.
Dok su slučajni prolaznici i publika uglavnom bili ljubomorni na igrače koji imaju čast igrati s prelijepim djevojkama, sudionici turnira su uglavnom bili ljubomorni na par Cota (Davor)/Kutleša Osmanović koji je imao najslađu, ali i najglasniju navijačicu, malu šestomjesečnu Mariu. Iako je rodila prije nepunih 7 mjeseci, naša Anita je odlučno stala na teren ne mareći za to što se preko puta mreže mogu naći neke od najboljih odbojkašica hrvatske. „Odličan je osjećaj vratiti se. Jako mi je nedostajala odbojka, ali i druženje s Pero ekipom. Ovo mi nije prvi put da stajem na teren nakon poroda. Odigrala sam završnicu KOL-a, no pijesak i dvorana su dvije različite stvari“ rekla je Anita te nadodala kako je ovo možda ipak bio preveliki zalogaj: „Nosakanje Marie i kućanski poslovi pomažu za ostati donekle u formi, no za ovaj sport to je ipak nedovoljno. Na sreću, imala sam odličnog partnera koji je bio pun razumijevanja!
Kao članica upravnog odbora Športskog društva sv. Petar, Anita ima puno pravo komentirati organizaciju samog turnira: „Ovo je prvi pijeskaški turnir u sklopu Petrova, no ne i prvi turnir odbojke na otvorenom. Turnir kao turnir je bio odlično organiziran, za što moram pohvaliti glavnu organizatoricu Nives koja je većinu posla preuzela na sebe te poprilično posjećen. Jedino mi je žao što se nije više ekipa prijavilo koje inače igraju KOL. Sve u svemu, čista petica.

Za kraj nam ostaje zahvaliti se svima koji su pomogli da se turnir ostvari te onima koji su došli i obogatili naš turnir.

Košarka 3x3 za mlađe kategorije


Turnir je održan u 4 kategorije:
•    03" i mlađe (djevojčice)
•    01" i mlađe (djevojčice)
•    02" i mlađi (dječaci)
•    00" i mlađi (dječaci)
66 djece prijavilo je 19 ekipa.

Po kategorijama:

03" i mlađe: 9 djevojčica prijavile su 3 ekipe
1.mjesto: Remete