thumb Nakon osvajanja KMNL-a, ekipa Sv. Petar SV osvojila je i Uskrs kup te tako ušla među rijetke ekipe i župe koje su uspjele osvojiti dvostruku krunu. Nažalost nismo uspjeli dobiti informaciju da li je ikad ikome to uspjelo, ali sigurno nije puno ekipa. Na istom turniru 3. mjesto osvojila je ekipa Sv. Petar 1 i to bez poraza u regularnom dijelu. Više čitajte u nastavku.

Zadnjih par sezona Uskrs kup se igra na način da sve ekipe koje igraju ligu ulaze u bubanj i parovi se izvlače bez nositelja. Onda se kola igraju kroz cijelu sezonu paralelno s ligom dok ne ostane 4 ekipe. Popularni Final4 se onda igra u jednom danu.
Tako se ove godine Final4 odigrao prošlog utorka (2.6.), a na njega su se plasirale tri ekipe Sv. Petra, dvije već spomenute iz naše župe te imenjaci iz Zaprešića. Četvrti sudionik bili su naši susjedi s Jordanovca, Bezgrešno Srce Marijino.

U prvom polufinalu sastali su se Sv. Petar SV i Sv. Petar Zaprešić te je susret završio rezultatom 1:1. Nakon duge serije izvođenja 6eraca, na kraju je za naše presudio rezervni golman Talan u 12oj seriji i osigurao dečkima finale.
Drugi polufinale igrali su naši stariji dečki i njihovi prijatelji "s Jorde", a utakmica je završila istim rezultatom. Nažalost, ovaj put je Jorda imala više sreće i zabila jedan 6erac više te se plasirala u finale.
Za treće mjesto opet je bilo 1:1, ali ovaj puta je Sv. Petar 1 imao više koncentracije od Zaprešićana i osvojio broncu.
U finalu je naša ekipa bila brojnija i odmornija te je pokazala zašto su prvaci KMNL-a te su zasluženo pobijedili 3:1 i osvojili Uskrs kupa za našu župu nakon dugih 15 godina (ako ne i više).

Kao što smo pisali već, a kao što možete vidjeti i na slici iz ovog članka, naše ekipe su ove godine osvojile većinu pehara u KMNL-u. Dodjela nagrada održala se u župi Blagovijesti Navještenja Gospodinova nakon mise, a naši su osvojili sljedeće nagrade.
Sv. Petar 1 osvojio je 2. mjesto u ligi i 3. mjesto na Uskrs kupu.
Sv. Petar Sv je uz 1. mjesto na ligi i kupu osvojio i tri poijedinačne nagrade. Tako je najbolji igrač lige Nikola Žugaj, najbolji golman lige Mate Jović, dok je najbolji igrač Uskrs kupa Andrej Tomić.
Nažalost naša druga ekipa, Sv. Petar 2, ispala je iz prve lige, tako da ćemo sljedeće godine imati samo dva predstavnika u 1. ligi, jednog u 2. i jednog u 3.

Za kraj ponovimo da od danas kreće državno prvenstvo KMNL-a misom u 18h u Bjelovaru. Naši dečki s utakmicama kreću u petak u Vrbovcu. Za detaljniji raspored možete nam se obratiti na kontakt adrese pa ćemo vam ga dostaviti.