thumb Kako smo i najavljivali, naša najmlađa seniorska ekipa Sv. Petar SV nastupila je na međubiskupijskoj završnici KMNL-a koja se održala u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji. Dečki su na kraju osvojili broncu, ali prema pokazanome ta bronca je zlatnog sjaja. Više čitajte u nastavku.

Međubiskupijska završnica KMNL-a odigrava se između prvaka KMNL-a svih biskupija Hrvatske, BiH i Crne Gore. Ove godine završnica je bila u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji, a sve je počelo u četvrtak 11.6. zajedničkom misom u katedrali sv. Terezije Avilske u Bjelovaru. Naši dečki zajedno sa svim ekipama prisustvovali su centralnom misnom slavlju.

Centralni sportski objekt turnira bila je športska dvorana u Vrbovcu gdje su naši dečki igrali i svoje utakmice u skupini. Utakmice po skupinama počele su u petak.
Nakon prve utakmice u kojoj je Mostar bio bolji sa 2:0, gdje su naši uz loš rezultat pružili i lošu igru, nitko od njih nije vjerovao da će vidjeti nedjelju na terenima. Međutim onda kreće nevjerojatna serija od 5 utakmica bez primljenog gola. Ali krenimo redom.

U preostale dvije utakmice u skupini Vuićevi su dobili Osijek sa 1:0 i Dubrovnik sa 7:0. U četvrtfinalu su prošli sa tjesnih 1:0 protiv Šibenika, a onda je sljedio triler protiv domaćina. U polufinalu su ih čekali Vrbovčani, a utakmica je uz dosta prilika na jednoj i drugoj strani, makar više onih iz nogu naših dečkiju, završila sa 0:0. Nakon regularnog dijela igrali su se i produžeci, ali je rezultat ostao isti. Tako da se pristupilo (ne)popularnom izvođenju šesteraca. Nakon 7. serije Vrbovac je bio s(p)retniji i prošao u finale te na kraju i osvojio natjecanje pobjedom protiv Mostara.
Naši dečki ni u utakmici za 3. mjesto nisu primili pogodak te su rezultatom 5:0 pobijedili Zadar i tako osvojili broncu. Spomenimo još da je nakon najboljeg golmana KMNL-a, za najboljeg golmana završnice proglašen naš Mate Jović.
Uz ovaj odličan rezultat dečki su dobili i pohvale od Pastorala športaša Zagrebačke nadbiskupije za odlično ponašanje i dostojno predstavljanje naše lige i cijele nadbiskupije na ovom natjecanju.

Pobrojimo još jednom sve ovogodišnje rezultate Sv. Petra SV: